Toptijden voor Tesla op de beurs

Met een stijging van 19,9 procent noteerde de aandelenkoers van Tesla maandagnacht de grootste sprong in één dag sinds 2013. Batterijleverancier Panasonic lag mee aan de basis voor dat fijne nieuws.

Het aandeel van Tesla startte de dag aan 717 dollar, maar doorheen de dag kwam het tot even tot een recordhoogte van 786 dollar. Daar zat een mededeling van het Japanse bedrijf Panasonic voor iets tussen: de batterijleverancier van Tesla kon aan de wereld laten weten dat die specifieke divisie nu ook winstgevend geworden is.

Panasonic en Tesla werken samen rond batterijtechnologie sinds 2009. Eén jaar later bezegelden de Japanners die samenwerking met een investering van 30 miljoen dollar in Tesla. Nu wil Panasonic, net als Tesla, de productie stevig uitbreiden. ‘Die hogere productievolumes betekenen dat we onze materiaalkosten naar beneden kunnen halen en onze verliezen wegwerken’, stelt financieel directeur Hirokazu Umeda.

In een reactie op het nieuws over de kwartaalresultaten steeg ook het aandeel van Panasonic met 9 procent.

Vorige week kwam er ook al positief nieuws uit de hoek van Elon Musk. Voor het tweede kwartaal op rij boekte Tesla winst, dankzij drie strategieën die de elektrische autobouwer de laatste tijd invoerde. Ook de beleggers vierden mee: het aandeel van Tesla steeg met 11 procent. Over heel de maand januari mocht het bedrijf zelfs een winst van 55,5 procent optekenen.

Meer