De vanuit China overgebrachte landgenoten werden gisteren uitgebreid getest in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Eén van hen blijkt besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.
Volledig scherm
De vanuit China overgebrachte landgenoten werden gisteren uitgebreid getest in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Eén van hen blijkt besmet te zijn met het nieuwe coronavirus. © BELGA

Viroloog Marc Van Ranst over eerste besmette Belg: “Natuurlijk wordt de patiënt nu goed opgevolgd”

Bij één van de negen Belgen van de vlucht die uit de Chinese stad Wuhan is teruggekomen naar ons land, is het nieuwe coronavirus vastgesteld. Volgens viroloog Marc Van Ranst is dat vooral goed nieuws. “Ik maak me nooit zorgen over mensen waarbij we het virus kunnen detecteren, want die worden meteen geïsoleerd en die gaan niet voor verdere verspreiding zorgen”, legt hij uit aan HLN.

24 reacties

  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    De expert Van Ranst heeft niet liever. Al die stalen worden getest in zijn labo, kassa, kassa. Met wat geluk vinden ze nog een remedie, wereldwijde persaandacht dan. Gezondheid burgers ach collateral dammage.
  • Robert Bruyland

    4 jaar geleden
    De buschauffeur zal hem verzorgen,zonder maskertje.
  • Eric Balemans

    4 jaar geleden
    De expert in kwestie kan er een mooie publicatie aan overhouden. Vergelijking met gewoon griepvirus is hier echter niet correct. Aantal doden op aantal besmettingen is enorm. En onderrapportering vanwege China valt niet uit te sluiten, temeer gezien de weerslag op hun economie. Naïviteit ten top...
  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    De kritiek op Van Ranst lijkt mij hier eerder politiek gekleurd dan terecht !
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    we lezen dat China drones inzet om ontsmettingsmiddelen rond te sproeien om publieke plaatsen te ontsmetten, dat wil zeggen dat het virus veel langer overleeft in open lucht dan dat men ons wijs maakt, maw als er een besmet persoon op publieke plaats heeft rond gelopen ,kan uren er na nog iemand besmet worden.. We hebben nu een geval , probeer nu zo snel mogelijk te achterhalen wat de overlevingseigenschappen van dat virus zijn .Dan pas kan je gericht maatregelen nemen .