Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © David Legreve

Meer dan duizend faillissementen in eerste maand van het jaar: hoogste aantal in zes jaar tijd

Het aantal faillissementen in ons land blijft nog altijd erg hoog. 2019 was al het op één na zwaarste faillissementsjaar ooit en nu blijkt ook januari goed voor het hoogste aantal falingen op zes jaar tijd. Alles samen werden de voorbije maand 1.027 bedrijven failliet verklaard, 11 procent meer dan dezelfde maand vorig jaar, bericht informatiebureau Gradyon deze ochtend. Vooral in Wallonië was er een flinke toename: plus 52 procent op een jaar tijd. Voor de horeca werd zelfs een absoluut record van 202 faillissementen genoteerd.

20 reacties

  • Peter Janssens

    4 jaar geleden
    Dat is eerder de kracht van verarming .
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Verleden week konden we lezen dat het aantal werklozen in 2019 significant gedaald was en vandaag lezen we dat het aantal faillissementen in 2019 het op één na hoogste was. Gelukkig waren er in 2019 ongeveer 100 000 startende ondernemingen zodat die 1000 faillissementen schijnbaar meevalt.
  • Jaak Casteleyn

    4 jaar geleden
    Die ondernemers zijn zeker in de politiek gegaan, inkomsten gegarandeerd zelfs om niets te doen en de mogelijkheid er nog een paar mandaten bij te nemen. Er zijn die op een leeftijd van meer dan zeventig jaar algauw nog een mandaat opnemen, niet voor de eer maar om de graai.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    En dan stellen de liberalen voor om geld te lenen bij je familie en vrienden om een zaak op te starten, moet leuk zijn om dan te gaan vertellen dat ze hun geld kwijt zijn, je zult veel vrienden of familie overhouden!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Gevolg van het goede nieuws dat er nog nooit zoveel mensen als zelfstandige waren opgestart...