Een man desinfecteert een mogelijk met H5N1 besmet gebied op een archieffoto.
Volledig scherm
Een man desinfecteert een mogelijk met H5N1 besmet gebied op een archieffoto. © AP

Na coronavirus: nu ook uitbraak van zeer besmettelijke vogelgriep in China

Na het coronavirus is in China nu ook een uitbraak van een “erg besmettelijke” vorm van de vogelgriep vastgesteld. Dat heeft het Chinese ministerie van Landbouw en Plattelandszaken gemeld. Het gaat om een stam van het H5N1-virus, dat ook mensen kan besmetten.

31 reacties

  • filip bulcaen

    4 jaar geleden
    We komen met teveel op deze aardbol,de natuur grijpt in . Te grote concentraties van dieren= uitbreken van epidemies Waarom zou dit anders zijn bij mensen?...
  • GRETA ENGELS

    4 jaar geleden
    Ze laten daar het ene na het andere virus los om de bevolkingsgroei in te dijken denk ik. Nooit zal je de juiste info krijgen van dit soort landen. Achterbakse machtskl...zakken die alles verzwijgen ! En de media die gokt er maar op los. Net zoals in Tsjernobyl, daar hebben we ook pas 1 week later iets van gehoord en dan kregen we ook maar halfslachtige info.
  • louis van hoeylandt

    4 jaar geleden
    stephen ...mixomatose is verspreid door de mens om de populatie van konijn te verminderen ...en dat is niet zoals u zegt .;als er te veel zijn duikt deze ziekte op
  • T V

    4 jaar geleden
    Opvallen dat hier de klemtoon gelegd wordt op China, en dat niemand commentaar heeft op Vietnam of Saoedi-Arabië, wat toch aantoont dat vogelgriep eender waar kan ontstaan. Maar ja, de media gooit graag olie op het vuur en probeert nog wat extra paniek te zaaien.
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Gewoon wegblijven uit China, tot ze strengere hygiëne regels en controles toepassen en clean zijn. Eerder zet ik daar geen stap meer het is een broeihaard van virussen en bacteriën.
  1. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.
  2. Eerste coronabesmetting in ons land: “Er kunnen geen andere gevallen uit voortkomen”

    Eerste coronabe­smet­ting in ons land: “Er kunnen geen andere gevallen uit voortkomen”

    Er is in ons land een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Het gaat om één van de negen Belgen die zondag gerepatrieerd werden uit China. Op een persconferentie deze voormiddag liet minister De Block weten dat de persoon die besmet is met het virus geen symptomen heeft en in goede gezondheid verkeert. De patiënt werd overgebracht naar het Brusselse Sint-Pietersziekenhuis, waar hij of zij nu nog veertien dagen in quarantaine moet verblijven. “Dit is geen positief geval waar andere gevallen kunnen uit voortkomen. De betrokken persoon is geïsoleerd en binnen een paar dagen is die persoon virusvrij”, stelde viroloog Marc Van Ranst gerust.