Cartoonist Lectrr.
Volledig scherm
Cartoonist Lectrr. © KOS

China kan niet lachen met ‘corona-cartoon’ van Lectrr: “Een belediging voor de bevolking”

China is not amused met een cartoon van Lectrr, huiscartoonist van De Standaard, die vorige maand gepubliceerd werd op de website van de krant. De Associatie van Chinese Ondernemingen in België en Luxemburg maakt zich in een brief gericht aan de krant “ernstige zorgen” over de cartoon. “Deze tekening is oneerbiedig voor de nationale vlag van China. Het is een belediging voor China en kwetst de Chinese bevolking.” De cartoonist zelf is niet onder de indruk. “Ik zal cartoons over het virus blijven maken.”

59 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    'k zie, politiek en fonetiek, rap op de tenen getrapt, kenmerkend voor totalitaire regimes.Het zal uw enig kind maar wezen.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    En in de tijd van de dioxine crisis was België er als de kippen bij om alles te vertellen. Dat zijn we precies al vergeten. Dat is nog veel erger want dioxine hoort niet thuis in veevoeder. Virus kan altijd gebeuren. Ten tijden van het Virus H1N1 dat uit Noord Amerika kwam is er niet zo gereageerd. Hoe zou dat komen?
  • Antonio Vivaldi

    4 jaar geleden
    Vrije mening dat bestaat niet in China.En hoelang nog in het Westen?
  • Jozef brosens

    4 jaar geleden
    weeral een hoop herrie om een cartoontje ??? als de Chinezen eerder hadden ingegrepen was al die paniek zelfs niet eens nodig geweest . maar daar is men goed in . het omzeilen van de echte problemen .
  • Tom Maes

    4 jaar geleden
    Cartoons zijn een vorm van communicatie. Meestal met humor maar soms is de boodschap ook bitter. Communicatie moet vrij van censuur blijven. Mensen, ook gezagshebbers, met veel macht moeten die communicatie via cartoons vrij laten. Het is de taal van het volk, hun recht op vrije meningsuiting. Ook voor een buitenlandse volksrepubliek geldt dat ze die vrijheid moeten respecteren.