Limburgs parket voert onderzoek naar mogelijke fraude van aannemer die werkt voor Fluvius

Themabeeld © Fluvius

Het parket van Limburg is een opsporingsonderzoek gestart naar mogelijk gesjoemel van een aannemer die voor netbeheerder Fluvius werken uitvoert. Jeroen Swijsen, persmagistraat van het Limburgse parket, bevestigde dinsdag het nieuws dat in Het Laatste Nieuws en De Morgen stond. Het gaat om een aannemer uit het Antwerpse. Vorige week is een werknemer van Fluvius door speurders van de federale gerechtelijke politie Limburg opgepakt voor ondervraging.

jvh

Het Limburgse parket benadrukte dat het onderzoek naar mogelijk financieel wanbeheer enkel tegen de aannemer en hoegenaamd niet tegen Fluvius is gericht. De speurders namen de computer en documenten mee van de Fluvius-medewerker.

De betrokken aannemer uit het Antwerpse kwam eerder al in opspraak voor omkoping vorig jaar van verschillende medewerkers van De Watergroep. In ruil voor buitenlandse weekendtrips, VIP-tickets en enveloppen met geld zouden enkele verantwoordelijken binnen De Watergroep bij het uitbetalen van facturen een oogje hebben dichtgeknepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen