© Jeffrey Gaens

thumbnail: null

Knappe overwinning voor STVV

KAA Gent heeft een nieuwe opdoffer te verwerken gekregen. Amper enkele dagen na de uitschakeling in de beker, ging het met de billen bloot op Stayen. STVV pakte de volle buit na twee doelpunten van Gerkens en één van Janssens. De treffer van Mitrovic is er eentje voor de statistieken. De verdediger pakte bovendien nog rood.

rahe

Sint-Truiden

AA Gent

Trainer Hein Vanhaezebrouck een kleine verrassing in petto. Foket en Saief begonnen op de bank, Dejaegere en Matton bevolkten de flanken. Vooraan kreeg Coulibaly de steun van Perbet. Gent was met duidelijke intenties afgezakt naar Stayen en trok metee, in de aanval. STVV was daar echter op voorzien en speelde goed in blok.

Het gevolg was een flauwe pot voetbal met weinig kansen. Verder dan een schamper van De Petter en een schot van Proschwitz kwamen we niet in de eerste twintig minuten. Op het eerste gevaar van Gent was het zelfs een half uur wachten, maar Pirard belette Perbet van te scoren. Bagayoko was voor de rust nog het dichtste bij een doelpunt, maar Thoelen kon het lobje onschadelijk maken.

Na de pauze ging de thuisploeg vol uit de startblokken. Na nog geen vijf minuten stond het plots 2-0. Cuevas trapte op doelman Thoelen, maar Gerkens trapte in de rebound de openingstreffer binnen.Twee minuten later was het opnieuw raak. Na een rommelige fase nam Gerkens een voorzet van Bagayoko in één tijd op de slof met een soort hakbeweging. Het leer vloog mooi in de bovenhoek binnen. STVV op rozen, Gent op achtervolgen aangewezen.

Even leken de bezoekers er opnieuw een wedstrijd van te maken. Mitrovic klom het hoogst op een hoekschop van Milicevic en knikte binnen. Het was echter de verdediger die nadien de wedstrijd in beslissende plooi legde door zijn tweede geel te pakken. Gent ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Janssens maakte er nog 3-1 van.