Direct naar artikelinhoud
OngevalUpdate

Dode en bijna 50 gewonden na ongeval met twee bussen, vrachtwagen en auto: Beverentunnel weer open

Dode en bijna 50 gewonden na ongeval met twee bussen, vrachtwagen en auto: Beverentunnel weer open
Beeld Kristof Pieters

Bij een ongeval met twee bussen, een vrachtwagen en een auto in de Beverentunnel op de Antwerpse R2 zijn één dode, vijf zwaargewonden en 44 lichtgewonden gevallen. Dat zegt de federale politie. 65 andere betrokkenen bleven ongedeerd. De tunnel is inmiddels weer open.

, en

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht door een verkeersdeskundige. Er heeft allicht een kettingbotsing in de staart van een file plaatsgevonden tussen verschillende voertuigen die achter elkaar reden: een vrachtwagen, twee bussen en een personenwagen. Die laatste raakte tussen de vrachtwagen en een van de bussen gekneld. Het dodelijk slachtoffer zou dan ook in de wagen zijn gevallen.

Het medisch interventieplan werd ingeschakeld om het grote aantal (licht)gewonden snel naar verschillende ziekenhuizen te kunnen afvoeren. Het Rode Kruis ontfermde zich intussen over de betrokkenen die niet gewond raakten. Ook zij werden, onder meer met opgevorderde bussen van De Lijn, vervolgens weggebracht van de plaats van het ongeval. De meeste betrokkenen waren pendelaars op twee bussen die in dienst van een bedrijf in de haven reden.

De tunnel was sinds deze namiddag volledig afgesloten in beide richtingen. Iets na 17 uur ging de tunnel weer open in de richting van Gent. Intussen is ook de andere rijrichting heropend.

Twitter bericht wordt geladen...

De gevolgen van het ongeval lieten zich de hele namiddag en ook tijdens de avondspits voelen. Er stonden lange files in beide richtingen op de R2, en het verkeer op het onderliggende wegennet zat muurvast.

Intussen is het fileleed in het Waaslandgebied nagenoeg volledig achter de rug.