Simon Weckert
Volledig scherm
© Simon Weckert

Sluipverkeer in je straat beu? Met deze briljante truc ben je er zo vanaf

Een karretje met 99 afgedankte smartphones, meer had de Duitse kunstenaar Simon Weckert niet nodig om de navigatie-app Google Maps volledig het digitale bos in te sturen. Door stapvoets door de straten van Berlijn te slenteren, slaagde hij erin een virtuele file te ensceneren, waardoor Google Maps-gebruikers prompt een alternatieve route voorgesteld kregen.

20 reacties

  • Karl Van der Zande

    4 jaar geleden
    tja.. als je niets beters te doen hebt... zo speciaal is dat niet, dat wist toch iedereen al. Snap ook niet dat dit in het nieuws komt, zo een flauwekul.
  • Karel Valgaern

    4 jaar geleden
    Moeten die dan allemaal een sim/data kaart hebben? Ik veronderstel van wel, dus is wel kostelijk. Begin ook maar eens 99 gsm's op te laden. Dus dit is goed als een "stunt", maar meer is het ook niet.
  • Gunter Verleyen

    4 jaar geleden
    Een 50-plusser (zoveel minstens schat ik de man toch) steekt de draak met Google (de jeugd) om een zo simpel en eenvoudig wijze dat al die knap gestudeerden en IT-keien met hun billen bloot gaan. Weer eens een bewijs "eenvoud siert"
  • Koen Smeulders

    4 jaar geleden
    Allemaal welkom in mijn landelijke straat, maar hou je dan wel aan de maximumsnelheid en rij de vele fietsers niet van de weg. Geen probleem met sluipverkeer, wel met het rijgedrag van velen.
  • glenn wouters

    4 jaar geleden
    Sluipverkeer is er omdat je ergens anders niet door kan. Het is trouwens zo dat je gewoon reglementair rijdt je overal mag rijden, hij met zijn karretje midden op de straat... dat mag dan weer niet.