Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Van Avermaet wil jonge garde tonen dat hij nog niet versleten is, máár: “Mijn beste tijd is misschien al beetje achter de rug”

WielrennenHet is weer koers en Greg Van Avermaet (34) kan niet wachten. Hij is een jaartje ouder, maar ambitieus als vanouds. Zelfs al komt er een nieuwe generatie die misschien wel zijn grote droom aan diggelen slaat om ooit de Ronde van Vlaanderen te winnen. “Natuurlijk wil ik die jonge gasten kloppen. ­Waarom zou ik hier anders zitten?”

7 reacties

  • eric maier

    4 jaar geleden
    1 seizoen koerste hij minder en veel gerichter dan anders, e ndat was meteen zijn boerenjaar. de rest knalt hij een heel jaar door, een van de weiningen die dat nog doen en kunnen. Hij weet wel dat het minnen met ouder worden moeilijker word, maar zijn leeftijd en ervaring zullen een groot voordeel zijn in de monumenten bij vooral slecht weer. Je hebt meer weerstand op die leeftijd en je maakt veel minder fouten. Hoe dan ook is het nog altijd Belgisch beste, idem ook internationaal bij de besten
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Helemaal niet Greg even nagaan of uw trainingsschema's nog wel de juiste zijn.
  • guido verlinden

    4 jaar geleden
    Zal nog wel eens winnen maar de jeugd is te sterk
  • Fernand Dekelver

    4 jaar geleden
    Greg blijft een klassebak die altijd meespeelt in zware finales. Hij heeft een zeer offensieve rijstijl omdat hij de koers hard moet maken waardoor hij misschien dat tikkeltje frisheid ontbreekt in de spurt. Het dient ook gezegd dat CCC vorig jaar niet op niveau stond wegens langdurige onzekerheid voortbestaan ploeg. Dit jaar hebben ze echter Trentin aangeworven waardoor ze het veel tactischer in de koers kunnen aanpakken. Blijven natuurlijk Sagan, Mathieu Van der Poel, Gilbert en de anderen ...
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Greg zal er heel dikwijls bij zijn in de finale, maar de spurt winnen van een kleine kopgroep zal niet zo gemakkelijk meer gaan. Er is heel veel talent dat er ook bij gaat zijn en veel sneller is dan Greg!