Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Toelatingsproef voor iedereen die naar hoger onderwijs wil

Minister Ben Weyts (N-VA) wil een verplichte toelatingsproef voor álle opleidingen in het hoger onderwijs. Wie zakt, moet verplicht op remediëring. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag.

110 reacties

  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Vele capabele studenten zullen niet eens meer de moeite doen om verder te studeren. De tijd van Daens komt met rasse schreden terug
  • Karine Roeland

    4 jaar geleden
    Wanneer worden er eens toelatingsproeven en echte sollicitatie testen afgenomen bij toekomstige en huidige ministers? Ik denk dat velen gebuisd zullen zijn.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Toelatingsproeven kunnen een meerwaarde betekenen als ze ook een te volgen richting aanbevelen. Wanneer ik zie wat sommigen die net hun middelbaar hebben afgerond slechts kennen en kunnen, stel ik me grote vragen; maar misschien ben ik als babyboomer slechts overbezorgd of... een zaag?
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Motivatie, discipline, zelfstandigheid, creativiteit en inzet zijn veel belangrijker dan het startniveau. En die kan je niet meten met een ingangsproef. Vaak zijn dat ook de dingen die je te weinig mee krijgt in het traditioneel secundair onderwijs dat moet voorbereiden op de universiteit. Daarom halen studenten uit technische en creatieve richtingen soms betere resultaten dan die papegaaien uit de moeilijke middelbare richtingen.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Begint men nu te geloven wat NVA tot doel heeft.Een elite vormen en de rest in armoede laten verzinken als onbekwaam ..Voor mij geen NVA ,nooit geweest ,doet mij teveel aan hun voorvaderen denken