Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR).
Volledig scherm
Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR). © BELGA

Minister van Pensioenen wil beter pensioen voor hogere inkomens: “Werken moet lonen”

Als de minimumpensioenen tot 1.500 euro worden verhoogd, moeten van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) ook de maximumpensioenen stijgen. Een werknemer kan nu netto maximaal 1.820 euro pensioen per maand krijgen. De Franstalige liberaal zou dat bedrag graag zien stijgen tot 2.250 euro. "Werken moet lonen", zegt hij woensdag in De Tijd.

367 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    je zegt toch werken he. Daar horen jullie dan al niet bij.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Ha ha ha te gek voor woorden , Graaien, graaien en nog eens graaien , Je praktijk als zogenaamd advocaat verdiend niet genoeg , ga in de politiek , leer liegen, bedriegen en graaien , en je word rijk . Je bent beschermt en onaantastbaar . Dat zijn de `Belgische politiekers. Bekwaamheid is niet nodig , Relaties wel .
  • edgard gielis

    4 jaar geleden
    ze spreken er al jaren over doe het dan maar ik zien geen verschil aan mijn pensioentje als u toch niet doet zwijg er dan over en ook in de kranten
  • Karel Vanormelingen

    4 jaar geleden
    Kathleen een ambtenaar kost 3 keer zoveel als een werknemer in de privé en ambtenaar draagt niks af en krijgt meer loon als hetzelfe in de privé in principe werken 6 mensen in de privé om 1 ambtenaar te onderhouden ps ben ook 10 j ambtenaar geweest en wat ik gezien heb en de leugens van de vastbenoemde ivm pensioen loon ed is normvervaging niet meer niet minder
  • jan geens

    4 jaar geleden
    @Kathleen Anthierens ambtenaren dragen helemaal niet meer af dan een privé tewerkgestelde ; in tegendeel . Wg en wn of staat en ambtenaar is een heel groot verschil want de overheid betaald eigenlijk helemaal niks .