Het World Dream cruiseschip in de Kai Tak cruiseterminal in Hong Kong.
Volledig scherm
Het World Dream cruiseschip in de Kai Tak cruiseterminal in Hong Kong. © AP

LIVE. Dodentol coronavirus loopt op tot 562, twee cruiseschepen in quarantaine

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus is wereldwijd opgelopen naar 562. Inmiddels zijn meer dan 27.500 mensen besmet, verspreid over 25 landen. Ook in ons land is de eerste besmetting opgedoken. Een West-Vlaamse man die gerepatrieerd werd uit Wuhan blijkt besmet met het virus. Op een Japans cruiseschip met aan boord 3.700 mensen werden tien besmettingen vastgesteld. Ook in Hong Kong werd een cruiseschip met aan boord 1.800 mensen in quarantaine geplaatst, nadat een passagier die eerder meegereisd had besmet bleek. Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.

10 reacties

  • Frank Vermeesch

    4 jaar geleden
    ik versta niet dat wanneer er al duizend mensen genezen zijn en dus immuun zijn en de afweermechanismen in hun lichaam hebben, waarom kunnen ze uit hun bloed het vaccin niet halen, natuurlijk in hoeveelheden te klein om iedereen in te enten, maar toch....
  • ERIK M. VAN MALDEREN

    4 jaar geleden
    Nog geen besmetting geconstateerd in Afrika, met alle Chinezen die aan en af vlogen? Wanneer en welk zal het eerste Afrikaanse land zijn dat toegeeft ook prijs te hebben? En wat gaat er dan gebeuren?
  • Ronny Ooms

    4 jaar geleden
    Geen zorgen, onze militaire buschauffeur was zonder enig beschermmiddel de mensen gaan afhalen. Lakse optreden van de dienst volksgezondheid en als ik een risico-analyse moest opmaken dan wist ik het wel hoor. Ik hoop van harte dat door deze onprofessionele maatregel geen verspreiding komt.
  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Er is wel degelijk een verschil. Totale gemiddelde mortaliteit griep ligt rond de 1.5% maximaal en treft alleen oudere, zeer jonge en verzwakte mensen. Hier ligt de mortaliteit al minstens dubbel zo hoog en sterven ook jonge volwassenen door complicaties.
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    in ons land is het niet opgedoken , ze hebben het gaan halen.