De tien kinderen van IS-strijders bevinden zich nu in het Syrische gevangenenkamp Al Hol. Het jongste is 6 maanden, het oudste 7 jaar.
Volledig scherm
De tien kinderen van IS-strijders bevinden zich nu in het Syrische gevangenenkamp Al Hol. Het jongste is 6 maanden, het oudste 7 jaar. © .

Deurwaarder aan de deur bij ministers: regering moet 500.000 euro dwangsommen betalen aan kinderen IS-strijders

De advocaten van tien kinderen van IS-moeders sturen een deurwaarder langs bij de ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken. Ze willen de overheid op die manier dwingen de kinderen, die samen met hun moeders in het Syrische kamp Al-Hol zitten, naar ons land te repatriëren. Dat zeggen meesters Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir vandaag in het Nieuwsblad en De Standaard.

118 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Hoeveel kinderen hebben de Belgische nationaliteit? Hoe kan men beslag nemen op iets dat niet van de regering is daar alles betaald werdt met mijn en ons geld dus worden wij aangeklaagd
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    "De wetten van het Belgische volk" worden toegepast: allemaal opgesteld door Belgische politici!
  • Judith Wouters

    4 jaar geleden
    Hier is toch helemaal iets niet in orde.. die Lahlali werkt voor is.
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    En dan krijgt men schrik van nieuwe verkiezingen. Denkt men nu echt op deze wijze nog enig toenadering en begrip te krijgen tussen de lokale bevolking en allochtonen van welke aard ook. Eerst bedreigingen uiten, vrijwillig vertrekken om ginder de mensen in miserie te storten en dan nog rijk worden op onze kap. Te gek voor woorden.
  • Hans De Smedt

    4 jaar geleden
    Van die 500000 euro gaan toch de kosten af voor de reis, de advocaten, de rechters de opvang, de ziekenhuizen, hun leefloon, hun kindergeld, hun psychiaters, hun woonst, hun begeleiding etc...hoop ik.