Minister Matthias Diependaele.
Volledig scherm
Minister Matthias Diependaele. © Photo News

Sociale woning huren sinds januari gemiddeld 29 euro duurder: minister stuurt bij voor volwassen kinderen met beperking

De huurprijs van een sociale woning is sinds januari gemiddeld 29 euro gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA). Voor gezinnen die volwassen kinderen met een beperking tellen, voorziet de Vlaamse regering wel al een bijsturing. 

19 reacties

  • lieve vanderstraeten

    4 jaar geleden
    Een sociale woning moet een doorstroom zijn, beperkt in tijd, neem 2 jaar om werk te zoeken en zoals wij de werkende ook bijdragen aan de volgende die in uw sociale woning komt. Er zijn daar mensen die er al 30 jaar wonen op kosten van de werkende, inbegrepen verlagingen tarief van het water, elektriciteit en gas! Hoog tijd om zelf ook is bij te dragen aan de maatschappij ipv te profiteren!
  • Marie Sonja Broeckaert

    4 jaar geleden
    Wij betalen 618 euro 90 euro erbij en ook op invaliditijd en heb ook maar 1000 per maand en mijn vriendin heeft pensioen
  • Merida Van Petegem

    4 jaar geleden
    Jorg De Clerck... Niet werken of niet gestudeerd hebben is een keuze. Daar ben ik het totaal niet mee eens... ik heb tot het 4 de middelbaar kunnen studeren en daarna ben ik door mijn moeder in een instelling gestoken omdat ik van haar verleden was die ze niet meer aankon omdat ze een nieuw leven wou! Heb ik dan een keuze als minderjarige neen! Ouders zijn de baas... dus denk 2 keer na voor je zo iets zegt! Niet iedereen heeft een keuze hoe hard ze ook hun best doen!
  • Walter De Weirdt

    4 jaar geleden
    Was dat maar waar,mij werd een opslag van 72€ door de strot geduwd=(+13%)...tikt wel lekker aan op je maand budget!!
  • Erik Audenaert

    4 jaar geleden
    Jorg De Clerck , jij moest van de ene op de andere dag op straat staan , dan zou je wel anders piepen .