"Vlaanderen zorgt voor welvaart en wordt daarvoor gestraft", aldus N-VA-minister Zuhal Demir.
Volledig scherm
"Vlaanderen zorgt voor welvaart en wordt daarvoor gestraft", aldus N-VA-minister Zuhal Demir. © Photo News

Coalitiepartners gepikeerd over uithaal Zuhal Demir naar Green Deal: “Ik verwacht van u geen scheldtirade, maar concrete voorstellen”

Vlaamse regeringVlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) is niet te spreken over de manier waarop de Europese Commissie de middelen voor het energietransitiefonds, ook bekend als het Just Transition Fund, wil verdelen. "Europa is echt de pedalen kwijt. Als de Commissie haar voorstellen niet bijstuurt, wordt de Green Deal voor Vlaanderen een Mean Deal”, zo antwoordde Demir in het Vlaams Parlement op vragen van Sam Van Rooy (Vlaams Belang) en Robrecht Bothuyne (CD&V). De forse uitspraken van Demir botsten in de commissie op verzet, ook van coalitiepartners CD&V en Open Vld.

17 reacties

  • Eric Nieuborg

    4 jaar geleden
    Vlaanderen moest een boete krijgen in plaats van subsidie voor de wanbelofte, want een prestatie moet nog komen, die ze presenteerden.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Wallonie wordt beloond omdat het voldoet aan de milieunormen. Vlaanderen wordt beboet omdat het niet voldoet aan de milieunormen. De logica zelve
  • Daniel Tant

    4 jaar geleden
    Daniel t plant uw bomen in uwe tuin en gedaan, we betalen al meer genoeg.
  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Het egoisme van de vele reacties die Demir gelijk geven is misplaatst .De arme landen moeten geholpen worden .En wees blij dat we Europa hebben ,wat zou belgie en nog minder Vlaanderen nog betekenen
  • Daniel Meuleman

    4 jaar geleden
    Goed gezegd mevr Demir. We kunnen dat geld voor andere zaken gebruiken. We zijn al het OCMW van de wereld, het kan hier precies niet op.