Youth for Climate wil vrijdag een nieuwe schoolstaking organiseren. De organisatie van onder meer Anuna De Wever verzamelt om 13.30 uur aan het Brusselse Centraal station (Archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Youth for Climate wil vrijdag een nieuwe schoolstaking organiseren. De organisatie van onder meer Anuna De Wever verzamelt om 13.30 uur aan het Brusselse Centraal station (Archiefbeeld ter illustratie). © Photo News

Weyts wil geen oogje meer dichtknijpen voor klimaatspijbelaars

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil niet dat scholieren nog tijdens de lesuren op straat komen voor het klimaat. "Klimaatspijbelen is spijbelen en daar kan je geen oogje voor dichtknijpen", zegt hij in een antwoord op een schriftelijke vraag van Koen Daniëls (N-VA).

104 reacties

  • Bert Verplanken

    4 jaar geleden
    Spijbelen om de politiek onder druk te zetten meer te doen voor het klimaat. Intussen hebben we wel een gigantisch gat in de begroting. Kom met concrete voorstellen waarbij we eveneens dat gat dicht krijgen en ik help waar ik kan. Roepen kan iedereen.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    groot gelijk. Als ze het klimaat "willen redden" dan kunnen veel leerlingen nuttiger werk verrichten : nadenken over hun eigen levenswijze ipv te manifesteren.
  • Victor Bauwens

    4 jaar geleden
    wat een triestige bedoeling, de politici worden op hun nalatigheid gewezen en dan gaan ze de jeugd nog wat proberen te bestraffen. Nu als er 1 ding is dat werkt met jeugd dan is het wel hen iets te geven waar ze tegen kunnen rebelleren ... Zolang de NV-A en hun leden de klimaatambities van vlaanderen niet dringend realistich maken en aangepast gaan ze dit blijven krijgen..
  • Lieve Vandamme

    4 jaar geleden
    Is zéér redelijk, leerlingen dienen tijdens de lesuren ook les te volgen!!
  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Als ze hun mening willen verkondigen zoals er hier onder beweren dan moeten ze dat maar in het weekend doen of op vakantiedagen maar dan sturen ze hun kat.