Teams van het CLB konden onder toenmalig minister Hilde Crevits (CD&V) rekenen op een jaarlijkse voortzetting van het project. Met het aantreden van Ben Weyts (N-VA) als minister van Onderwijs wordt de ondersteuning stopgezet (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Teams van het CLB konden onder toenmalig minister Hilde Crevits (CD&V) rekenen op een jaarlijkse voortzetting van het project. Met het aantreden van Ben Weyts (N-VA) als minister van Onderwijs wordt de ondersteuning stopgezet (Archiefbeeld). © Photo News

Weyts schrapt ondersteuning voor project getraumatiseerde vluchtelingenkinderen

Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) stopt noodgedwongen met een project voor de begeleiding van honderden getraumatiseerde kinderen met een vluchtverhaal. Dat meldt Apache. Weyts bevestigt de stopzetting, volgens zijn kabinet omdat de doelstelling bereikt is.

7 reacties

  • Pat Debal

    4 jaar geleden
    Staat ook graag in de belangstelling Weyts wat heeft hij de vorige 5 jaar van gebakken niets alleen met de dieren bezig en bedrijven sluiten
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De ouders die daar kinderen kopen of hun kinderen meebrengen naar oorlogsgebieden zijn de enige verantwoordelijken. Zij dienen dan ook voor alle kosten op te draaien en niet de belastingbetaler, die draait al voor genoeg op in dit land! Dat ze de Staat kunnen dagvaarden, is er al ver over! Poltici, pas onze wetten aan zodat ze niet kunnen misbruikt worden door zij die niet willen integreren!
  • Elsie Duppont

    4 jaar geleden
    Naakte ontslagen zijn toch niet te vrezen in deze tijd? Iedereen met competenties kan onmiddellijk aan de slag. Er zijn overal bekwame mensen tekort.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Die doet heel goed werk misschien de enige van die NVA, gebruik dat geld voor de pensioenen van onze mensen en de zorg voor onze mensen niet voor heel de wereld buiten voor onze mensen zoals nu!
  • maud hallett

    4 jaar geleden
    Goed idee