Direct naar artikelinhoud
TurkijeUpdate

Vliegtuig breekt in drie na uitschuiver op landingsbaan in Istanbul: één dode en 157 gewonden

Vliegtuig breekt in drie na uitschuiver op landingsbaan in Istanbul: één dode en 157 gewonden
Beeld REUTERS

In de Turkse stad Istanboel is een passagiersvliegtuig tijdens de landing naast de landingsbaan terechtgekomen en in drie delen gebroken. Volgens gouverneur Ali Yerlikaya zijn er zeker 1 dode en 157 gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde op de Sabiha Gokcen-luchthaven met een toestel van de Turkse lowcostmaatschappij Pegasus Airlines. Volgens het gezaghebbende Aviation24.be gaat het om een een Boeing 737-800.

Aan boord waren 171 passagiers en 6 bemanningsleden, die eerder vanuit de westelijke provincie Izmir waren opgestegen, aldus de gouverneur van Istanboel Ali Yerlikaya. De vliegtuigmaatschappij bevestigt dat het vliegtuig van de landingsbaan is geschoven.

Er vielen één dode en 157 gewonden. Zij werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is nog onduidelijk. De Turkse zender NTV meldt dat de twee piloten in kritieke toestand verkeren.

Vliegtuig breekt in drie na uitschuiver op landingsbaan in Istanbul: één dode en 157 gewonden
Beeld AFP

Minister Turhan zegt dat het toestel in drie delen brak na een ruwe landing. Het voorste deel van het vliegtuig kwam volledig los van de rest van de romp. Ook naast de staart is een breuk te zien. Van daaruit werd een deel van de inzittenden geëvacueerd, zo blijkt uit beelden die circuleren op sociale media.

Tijdens de landing stond er een felle wind en was het hevig aan het regenen. Het is echter nog onduidelijk of het ongeluk hierdoor is veroorzaakt. Het parket heeft een onderzoek geopend, aldus het Turkse staatspersbureau Anadolu.

Twitter bericht wordt geladen...

Tweede ongeluk op zelfde luchthaven in 2020

De internationale luchthaven Sabiha Gokcen, ten oosten van Istanboel, heeft na de crash alle vluchten opgeschorst en omgeleid naar Istanbul Airport, een grotere luchthaven ten westen van de stad.

Het is al het tweede ongeval dit jaar op dezelfde luchthaven met een zelfde type vliegtuig. Ook op 7 januari schoof een toestel van Pegasus Airlines daar over de piste. Niemand raakte toen gewond of verloor het leven.