Acteur Kirk Douglas in New York.
Volledig scherm
Acteur Kirk Douglas in New York. © AP

Hollywoodlegende Kirk Douglas (103) overleden

UPDATEActeur Kirk Douglas is woensdag overleden, dat heeft zijn zoon Michael Douglas woensdag aan het tijdschrift People verteld. De Amerikaanse acteur en regisseur maakte furore in de jaren ‘50 en ‘60 toen hij stoere filmrollen vertolkte zoals boxer ‘Midge Kelly’ in Champion en ‘Spartacus’ in het gelijknamige filmepos. De Hollywoodlegende met het karakteristieke kuiltje werd 103 jaar.

30 reacties

  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Eén van de grootste! Viriel en altijd geloofwaardig: zowel heldhaftig en gespierd (Spartacus) als kwetsbaar en gevoelig (Vincent Van Gogh).
  • Engels Louis

    4 jaar geleden
    een groot acteur is heengegaan R.I.P.
  • Manuela Lespagnard

    4 jaar geleden
    Ik kijk meestal naar filmen van de jaren '50 en '60 en heb dus veel films met Kirk Douglas geken. De mensen waren toen altijd goed gekleed en ik zie graag hoe de wereld eruit zag voor ik geboren ben. Beiden (hem en zoon Michael) behoren tot een van de top acteurs alle tijden, vind ik (Cary Grant, James Stewart, Audrey Hepburn, Humphrey Bogart en vrouw Lauren Baccal, Tony Curtis, Ingrid Bergman, Gregory Peck, Rock Hudson, en Paul Newman, Kim Novak en nog meer) Veel steun aan de famillie.
  • Erwin De Meyer

    4 jaar geleden
    Mee 1 van de laatste grote acteurs van zijn tijd. Ze zijn met minder en minder. Energieke kerel om het zomaar te noemen. Velen zijn hem al voor gegaan . Rust zacht Spartacus.
  • alain lammens

    4 jaar geleden
    Fenomenaal groot acteur en mens, Spartacus, OK Corall, De Vikings e.a. prachtige films. Was met een Belgische getrouwt. Mijn medeleven aan de familie, vrienden en collegae.