Toeristen mogen het cruiseschip dat in Japan in quarantaine ligt twee weken lang niet verlaten.
Volledig scherm
Toeristen mogen het cruiseschip dat in Japan in quarantaine ligt twee weken lang niet verlaten. © AFP

Mogelijk tweede coronapatiënt in ons land blijkt vals alarm

CoronavirusMogelijk is er een tweede coronapatiënt in ons land. Vanmiddag werd een persoon met coronasymptomen binnengebracht in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. Het aantal bevestigde sterfgevallen door het coronavirus in China is inmiddels gestegen tot tenminste 560. De autoriteiten in de provincie Hubei kondigden vandaag 73 nieuwe sterfgevallen aan. De Vlaming Philip Soubry (54), voorlopige nog altijd de enige patiënt in ons land, zit in het Brusselse Sint-Pieters-ziekenhuis in quarantaine. “Hopelijk kan ik snel weg”, zegt hij. “Het eten is hier geen vette”. Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.

17 reacties

  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    @Annie Deze cijfers komen van een 'Taiwanese hacker' en zijn niet te vertrouwen. Zoals u weet ziet China Taiwan als een afvallige provincie. Beide landen liggen al decennia in een informatieoorlog. Lees: propaganda. Vertrouw Taiwan niet als ze over China spreken. Geen van hen spreekt de waarheid.
  • Ludo Biesen

    4 jaar geleden
    Er sterven jaarlijks aan griep tussen de 250000 en 500000 personen...
  • Philippe Schotte

    4 jaar geleden
    Ooit komt de dag waar we niet meer buiten kunnen indien we geen beschermende kledij dragen om allerhande ziektes van ons lichaam te houden .
  • Annie Biot

    4 jaar geleden
    Je weet niet wat je moet geloven maar: Quoting an alleged leak from Chinese tech conglomerate Tencent, the report indicated that the total number of deaths from Coronavirus had already soared to 24.000 death-toll...
  • Dimitri Mostrey

    4 jaar geleden
    @Johan. We kennen het aantal gevallen niet. Hoe hoger het aantal gevallen, hoe kleiner het sterftecoëfficiënt.
  1. “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden
    PREMIUM
    24

    “Roken zal bijna volledig uitsterven”: zo wil het Verenigd Koninkrijk het strengste rokersland ter wereld worden

    Tegen 2056 zou slechts 1,5 procent van alle Britten nog roken. Een gevolg van de strengste tabakswetgeving ter wereld, die het Britse Lagerhuis zopas heeft goedgekeurd. Wij leggen u uit wat dat plan precies inhoudt, hoeveel effect het in de praktijk zal hebben en of u als toerist nog een sigaret zal mogen opsteken in Londen. “Mocht ik minister van Volksgezondheid zijn, voerde ik dit plan in België ook in”, zegt kankerexpert Filip Lardon.
  2. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Palestijnse Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaatschap
    Play
    627

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Palestijn­se Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaat­schap

    De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt ondertussen extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.