Direct naar artikelinhoud
OnweerUpdate

De eerste grote storm van het jaar komt eraan en heeft een naam

De eerste grote storm van het jaar komt eraan en heeft een naam
Beeld © Bart Leye

De eerste grote storm van het jaar is op komst. De storm, die de naam Ciara heeft meegekregen, zorgt eerst voor onstuimig weer in Groot-Brittannië en trekt daarna onze kant op. Het is de eerste storm die een naam krijgt.

De storm Ciara komt zondagnamiddag aan land in België. "Boven land verwachten we snelheden van 6 beaufort, op zee is 9 tot 10 beaufort mogelijk. Het gaat stevig regenen. Het is ook springtij, waardoor we de waterstanden langs de kust en op de Schelde nauwlettend in de gaten zullen houden", zegt KMI-weerman David Dehenauw. 

Bij pieken van 100 km per uur kunnen dakpannen wegwaaien en hebben kinderen moeite om te blijven rechtstaan. Het KMI heeft nog geen waarschuwingen vrijgegeven. Dat gebeurt doorgaans 48 uur vooraf. Organisatoren van evenementen kunnen best de weersvoorspellingen in de gaten houden.

Ook op maandag blijft het nog hard waaien. Van winter is voorlopig geen sprake. Zondag is plaatselijk 14 graden mogelijk. Een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar is 5 graden.