Belastingambtenaar aangehouden, 150.000 euro doorgesluisd naar eigen rekening

© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Een vijftiger uit Berlaar wordt verdacht van verduistering. De belastingambtenaar zou in een periode van twee jaar 150.000 euro naar zijn eigen rekeningen hebben doorgesluisd. Dat meldt het Antwerpse parket donderdagochtend.

nba

De Belgische Staat kwam er op uit en stapte naar het gerecht. Ze diende een klacht in tegen een ambtenaar van de fiscale administratie. Onder leiding van de onderzoeksrechter in Mechelen voerde de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie een onderzoek, aldus het parket.

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de 50-jarige man over een periode van twee jaar ongeveer en in totaal 150.000 euro naar zijn eigen rekening had overgemaakt. Om dat te verdoezelen, werden gegevens vervalst.

De man ging op een gewiekste manier te werk. De belastingplichtigen die van de belastingen geld moesten terugkrijgen, krijgen hiervoor eerst een brief in de bus. “Hij manipuleerde die brieven, en verving het rekeningnummer door zijn eigen rekeningnummer. Om dat allemaal niet te doen opvallen, wijzigde hij ook nog het ondernemingsnummer op die brieven. Zo werd het geld ook nog naar de belastingplichtige doorgestuurd”, zegt Lieselotte Claessens van het parket.

De man werd woensdag door de onderzoeksrechter aangehouden voor verduistering en knevelarij in zijn functie als openbaar ambtenaar en schriftvervalsing.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen