Federaal parket bevestigt: gerecht onderzoekt verkoop Anderlecht aan Marc Coucke

© BELGA

Het federaal parket bevestigt dat er bij een Brusselse onderzoeksrechter een gerechtelijk onderzoek loopt naar de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Op vraag van de onderzoeksrechter wordt er evenwel geen enkele commentaar gegeven over het onderzoek. Donderdag hadden de kranten Het Nieuwsblad en La Dernière Heure al bericht over het onderzoek.

In 2017 verraste Marc Coucke vriend en vijand door Anderlecht over te nemen. Coucke, die in het onderzoek als benadeelde partij wordt beschouwd, bood 75 miljoen euro, maar moest in laatste instantie zijn bod met 5 miljoen verhogen om het pleit te winnen van Ghelamco-baas Paul Gheysens. Die had 91 miljoen veil voor paars-wit. De speurders vragen zich af waarom het oude Anderlecht-bestuur 11 miljoen euro liet schieten.

Volgens insiders moet de verklaring gezocht worden in het debacle rond het Euro­stadion. Nadat dat project van Ghelamco afsprong, werd Gheysens persona non grata bij paars-wit.

LEES OOK. Gerecht onderzoekt de verkoop van Anderlecht: waarom moest Coucke zijn bod met 5 miljoen verhogen en liet het oude bestuur een beter bod van Gheysens schieten?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen