Foto ter illustratie: Werkende vaders in Finland krijgen straks evenveel verlofdagen als moeders.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Werkende vaders in Finland krijgen straks evenveel verlofdagen als moeders. © Shutterstock

Een jaar lang vaderschapsverlof, in deze landen kan het

In Finland krijgen werkende vaders en moeders straks evenveel dagen verlof na de geboorte van een kind. Beide ouders mogen in totaal 164 dagen betaald verlof opnemen. Andere landen zijn echter nog guller met het verstrekken van ouderschapsverlof.

6 reacties

  • Frank Van de Velde

    4 jaar geleden
    Zolang rechts hier aan de macht is moeten we er niet op hopen om een sociaal beleid te hebben dat niet enkel op economie en winsten gericht is.
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Sorry maar als ieder de helft doet, wordt alles maar half gedaan: je zou voor minder depri worden. Zou het niet veel beter zijn als papa gaat werken 100% geconcentreerd op de job, en mama thuis blijft 100% geconcentreerd op het dure huis!-houden? Vrouwen zijn in zeer weinig jobs onmisbaar. Maar een moéder is wél onmisbaar, thuis, voor haar eigen kind. Iedere dag in tranen 'moeten gaan werken', is het dàt wat moderne moeders willen?? Wie zal hen verlossen uit die absurde, feministische ratrace?
  • Ronald Van Beneden

    4 jaar geleden
    Als zelfstandige die 2 jaar voor de kinderen zorgt mag je als beloning 2 jaar langer werken vooraleer je met pensioen kan gaan, terwijl de werknemer gewoon mag thuisblijven en dit meetelt voor het pensioen.
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    En maar profiteren van de maatschappij. De mensen zonder kinderen zullen het weeral moeten betalen. Wanneer mogen zij eens langs de kassa gaan?
  • Griet Maes

    4 jaar geleden
    Correctie: in België krijgen de ouders NIET SAMEN 4 maanden ouderschapsverlof, maar wel ELK 4 maanden ouderschapsverlof. 8 maanden in totaal dus. Dat lijkt mij meer dan voldoende. Veel mannen zitten in een functie waarin je geen ouderschapsverlof kan opnemen. Ik kan mij niet inbeelden dat mijn man zomaar beslist om 4 maanden (of langer als we in een ander land zouden wonen) thuis te blijven. Als manager is dat nogal moeilijk en iemand ad interim aanstellen is absurd in zo'n functie natuurlijk.