Kos
Volledig scherm
© Kos

Omstreden onkruidverdelger Glyfosaat aangetroffen in lichaam van zowat helft Vlaamse jongeren

Het omstreden onkruidbestrijdingsmiddel Glyfosaat werd in het schooljaar 2017-2018 in het lichaam van maar liefst 42 procent van de 14- en 15-jarigen aangetroffen. Bij 56 procent werd het afbraakproduct gedetecteerd. Dat blijkt uit de vierde editie van het Vlaamse humanebiomonitoringsprogramma.

9 reacties

  • Steven Dierckx

    4 jaar geleden
    Wij mogen niet meer spuiten tegen het onkruid, maar de voedselproducenten spuiten producten die ze met mondmaskers op moeten verspreiden. Alsof dat allemaal zo gezond is...
  • Yves St-Rawoens

    4 jaar geleden
    Gelukkig is het verboden voor ‘particulieren’, en gelukkig zijn het geen ‘alarmerende‘ resultaten, want het wordt nog maar teruggevonden in de helft van de jongeren. ‘Spuiten & Slikken’: zegt Monsanto, geen overheid die hier naar kraait, zolang het maar genoeg schuift.
  • Anoniem Anoniem

    4 jaar geleden
    Wat wordt er tegen gedaan om de mensheid te beschermen tegen allerlei ziektes TGV OA dit vergif???
  • Lilianne Van Neylen

    4 jaar geleden
    Alsof het aan de gebruiker ligt!! De particulier moet in dit land alles ondergaan, betalen met geld en gezondheid enz... Ondertussen mag er aan de bron van die voedselketen zowat alles!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    als men hoort hoe zaden van groenten gewonnen worden dan is dat niet verbazend. We worden al in de kiem vergiftigd in de kiem ...