"Donna wil niets minder dan de perfectie"

"Donna is een tot in de puntjes perfect gekleed alfa-vrouwtje met een radde tong, een perfecte timing en een kleerkast om u tegen te zeggen." Die kleerkast, vaak omschreven als een "killer wardrobe", maakt dat secretaresse Donna Paulsen in "Suits" nauwelijks moet onderdoen voor haar in een perfect maatpak gestoken mannelijke collegaā€™s. Komende woensdag start in de VS het 6e seizoen van deze advocatenserie. Met opnieuw actrice Sarah Rafferty die Donna op hoge hakken, nauw sluitend ondergoed en in de duurste designerkleren de nodige trefzekere oneliners laat uitproesten.

De 43-jarige Rafferty, moeder van 2 kinderen, speelde tot haar doorbraakrol in "Suits" hoofdzakelijk gastrollen in populaire tv-series, zoals "Bones", "Charmed" en "Six feet under". Dankzij Gabriel Macht, Harvey Specter in "Suits" en een van haar beste vrienden, laat ze sedert 2011 vooral mannelijke kijkers smachten naar de niet op haar mondje gevallen secretaresse Donna.

"Donna beschouwt de wereld waarin ze werkt niet als een mannenwereld. Ze kleedt zich daarom erg vrouwelijk. Iets wat ze als een erg krachtig wapen beschouwt. Ze probeert op geen enkele manier mannelijk over te komen. Ze ziet daar het nut niet van in." (UK TV, februari 2016)

"Haar kledingstijl is in ieder geval helemaal anders dan de mijne. Ik ga niet in een Valentino-jurk naar het werk. Mijn stijl is veel rustiger en functioneler. Donna heeft zoā€™n dramatische flair en een gigantisch positief zelfbeeld. Daarom durft ze het kantoor binnen te stappen alsof ze op de catwalk paradeert. Ieder detail moet voor haar perfect zijn." (lifestylewebsite The fashion spot, juli 2014)

"Eens je de kleren voor de opnames aanhebt, heb je onmiddellijk swagger. Donna ziet er dan onmiddellijk erg zelfzeker uit, alsof er niets meer is wat ze niet durft aanpakken." (Popsugar, februari 2013)

"Het is moeilijk je weer aan te passen, eens je een volledige opnamedag in een Dior of Valentino hebt mogen rondlopen. Je voelt jezelf snel gekleed als een ramp, wetende dat er zulke mooie dingen in de aanbieding zijn. Het is grappig dat ik zoiets door deze serie geleerd heb." (celebritywebsite Icon Vs Icon, januari 2015)

"Of het nu Dior, Victoria Beckham of Valentino is, de kleren komen toe in van die grote hangkasten. Ongelooflijk in wat voor prachtige kleren ik mag acteren. Afhankelijk van het feit of Donna in een bepaalde scĆØne een harde tante moet spelen of dat ze een zachtere kant van zichzelf mag tonen, kies ik samen met de kostuumverantwoordelijke het juiste kledingstuk uit. De emoties van Donna bepalen dus de jurk." (Cultuurwebsite 411 Mania, januari 2015)

"Als de kleren arriveren, dan gillen we het samen uit van genot. Dat loopje van Donna? Dat is het gevolg van de hoge hakken. En van de Spanx. Als je iets wil betekenen, dan draag je Spanx." (Brazen woman, juni 2015)

"Intussen heb ik van de kostuumverantwoordelijke van de serie, Jolie Andreatta, geleerd dat ik als roodharige best wel roze jurken mag dragen. Ik heb altijd gedacht dat dat een uitgesloten combinatie was. Maar nu durf ik zelfs roze na de opnames te dragen." (The fashion spot)

Meest gelezen