ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Schuldenberg stapelt zich op tot 12 miljard euro: wie durft de begroting nog aanpakken?

12 miljard euro: zo diep zou de put van de Belgische begroting zijn. Momenteel is er ook geen regering die dat tekort kan wegwerken. Begroting: een abstract gegeven? “Elke regering die er nu komt, zal onpopulaire maatregelen moeten nemen die iedereen zal voelen”. 

99 reacties

  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Als ik als gewone burger massaal veel schulden maak, moet de gemeenschap dan ook mee voor mijn schulden afbetalen? Moet de gemeenschap het ook voelen? Als knoeiende regeringsleden de centen van de gemeenschap niet kunnen beheren en schulden zich opstapelen, moeten wij dit als gemeenschap dan maar allemaal blijven tolereren? De vraag stelt zich; in hoeverre kan dit gaan? Tot we met z'n allen nog maandelijks netto 20% overhouden van ons loon??
  • jim choose

    4 jaar geleden
    Verplegers en verpleegsters die meer aan het poetsen zijn dan aan het verplegen, maar wel voor dat poetswerk betaald worden als "geschoolde". En nu maar klagen dat de sociale zekerheid onbetaalbaar geworden is. Hetzelfde binnen de ambtenarij "Hoe hou ik mijn eigen bezig?" probleem nummer 1. Maar aan die wantoestanden durft geen enkele politieker te raken.
  • JEAN-PIERRE VANDEVYVERE

    4 jaar geleden
    In de jaren voor de staatshervormingen was er altijd overschot op de begroting. Maar sinds de staatshervormingen is de schuldenlast alleen maar toegenomen en die prof die enkele weken geleden in het HLN liet optekenen dat dit geen verschil uitmaakt moet dit eens nagaan en ais hij eerlijk is zal hij tot dezelfde conclusie komen als ik.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Als een land een wingewest wordt van buitenlandse ondernemingen en politici hun afgevaardigden worden.
  • Kees Vink

    4 jaar geleden
    Nederland heeft 1 regering en staan 13 miljard positief. Grootsteden als New York , Londen , Parijs .... tellen evenveel inwoners als gans België en hebben 1 burgemeester. Woon zelf in een kleine gemeente. Een schepen krijgt hier 6000€ per maand + dienstwagen ( sommigen met chauffeur) om 4 maal 1 uur per week op afspraak berijdbaar te zijn voor de bevolking. Vergaderingen moeten extra vergoed worden. Alle diensten op het gemeentehuis zijn overbevolkt. Graaiers niet alleen in Brussel