Patiënt in quarantaine in Antwerps ziekenhuis: “Op basis van symptomen en reisgeschiedenis allicht geen corona”

In het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis is een patiënt in quarantaine geplaatst. Artsen vermoeden dat de persoon mogelijk besmet zou kunnen zijn met het coronavirus.

De patiënt werd vandaag in quarantaine geplaatst omdat er mogelijk een besmetting was. “De persoon was recent in China geweest en toonde gelijkaardige symptomen”, zegt een woordvoerder van het ziekenhuis.“Hij of zij werd met een ziekenwagen in het Stuivenbergziekenhuis binnengebracht”, zegt woordvoerster Renee Willems. “We hebben meteen de bevoegde instanties op de hoogte gebracht en alle nodige maatregelen genomen. Een onderzoek van een staal zal nu moeten uitwijzen of het inderdaad om corona gaat.”

Maar viroloog Marc Van Ranst is nog niet in opperste staat van paniek: “Wij hebben nog geen staal ontvangen. Op basis van de symptomenlijst en de reisgeschiedenis van die persoon - hij of zij reisde niét naar de hotspot, maar was wel onlangs in China - vermoed ik niet dat er een besmetting zal zijn. Zo landen er hier elke dag 300, hé. Intussen hebben we al 84 personen gecontroleerd, vaak gaat het om mensen die even in spoed apart geplaatst worden. We zullen zien of het ziekenhuis het uiteindelijk nodig acht om het staal te laten onderzoeken.”

Volgens de woordvoerder van de FOD Volksgezondheid, Jan Eyckmans, gaat het om loos alarm. “Niets in de symptomen wijst op corona.”

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

Het coronavirus duikt op in België: dit weten we al over de besmetting

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen