© rr

Simon Yates wint 93e Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika

Simon Yates (Orica-BikeExchange) heeft maandag de 93e editie van de Spaanse eendagskoers Prueba Villafranca-Ordiziako Kasika (1.1) gewonnen.

De 23-jarige Brit kwam na 165,7 kilometer met start en aankomst in Ordizia solo over de meet, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. Yates had ruim een halve minuut voorsprong op de Spanjaard Angel Madrazo, die de sprint van een achtervolgend groepje won. Het podium werd vervolledigd door de Rus Alexander Vdovin.

De top vijf werd vervolledigd door de Spanjaarden Javier Moreno en David Belda.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Yates testte in maart positief op terbutaline, een stof die gebruikt wordt om astma te behandelen. Volgens zijn Australische team viel Yates niets te verwijten. De teamarts zou vergeten zijn een vrijstelling te vragen voor het medicijn, dat wel gebruikt mag worden voor een legitieme medische behandeling. De Internationale Wielerunie UCI schorste hem uiteindelijk voor vier maanden. Yates maakte recent zijn rentree in de Ronde van Polen.

Top 10:1. Simon Yates (GBr/Orica-BikeExchange) de 165,7 km in 3u49:502. Angel Madrazo (Spa) op 0:343. Alexander Vdovin (Rus)4. Javier Moreno (Spa)5. David Belda (Spa)6. Hugh Carthy (GBr) 0:437. Karol Domagalski (Pol) 0:468. Garikoitz Bravo (Spa)9. Pello Bilbao (Spa)10. Sergio Andres Higuita (Col)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer