Photonews
Volledig scherm
© Photonews

België haalt doelstelling inenting 65-plussers niet: "Griepvaccin moet eenvoudiger”

België haalt de doelstellingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor griepvaccinatie bij 65-plussers niet. De procedure om een griepvaccin te zetten, moet daarom eenvoudiger, zo melden de Socialistische Mutualiteiten. De patiënt moet vandaag eerst naar de huisarts om een voorschrift, dan naar de apotheker om het vaccin en vervolgens weer naar de huisarts om het vaccin te laten zetten.

8 reacties

  • Hans Berelda

    4 jaar geleden
    Apotheken zijn wettelijk gezien de enige plaats waar geneesmiddelen en vaccins verhandelt en gestockeerd mogen worden. Kunnen we misschien geen combinatie van de 2 doen? Dokter maakt elektronisch voorschrift en dan kan je langs de apotheker om het te gaan halen en te laten zetten door de apotheker. Duurt 5 minuten en je kiest zelf wanneer je langsgaat. Sinds apothekers universitair opgeleid zijn, verwacht ik toch dat ze op een korte tijd kunnen leren hoe een simpele spuit te zetten.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Mogen we aub nog een griep krijgen als we dat zelf willen ? Gewoon uitzieken is de meest natuurlijke oplossing. Geen wonder dat de farmaceutische wereld met de orkestratie van de inentingen geld schept.
  • willem merken

    4 jaar geleden
    Deze procedure stelt een bezoek aan de huisarts uit. Dus een pure besparing voor de ziekenfondsen want geen terugbetaling meer. Laat de dokter een aantal vaccinaties in huis nemen en dan kan hij dat direct toedienen.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd raad ik niemand aan.Ooit met 65 de huisarts zijn "raad" gevolgd en tot dan heb ik nooit kennis gemaakt met griep.De eerste spuit en had prijs en dit nu quasi ieder jaar.Dus denk vandaag, als je geen griep kent en nooit hebt gehad ,zo laten en je niet laten inenten .
  • Leo Duym

    4 jaar geleden
    Deze procedure spaart een contact bij huisarts uit. --- Daarom zullen die geldwolven er niet voor te vinden zijn. En waarom moet ik ieder jaar 50€ betalen voor dat ene zinnetje dat een arts opschrijft in mijn medisch dossier (geschreven op de computer en met software dat hij mag aftrekken van zijn belastbaar inkomen)?