PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS ! only BELGIUM !
Volledig scherm
PICTURES NOT INCLUDED IN THE CONTRACTS ! only BELGIUM ! © photo_news

Federale overheid en Sabena Aerospace nemen Sabca over voor 74,6 miljoen euro

De Franse vliegtuigbouwer Dassault verkoopt de Belgische producent van vliegtuigonderdelen Sabca aan Sabena Aerospace en de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). De investeringsmaatschappij van de federale overheid en het vliegtuigonderhoudsbedrijf tellen 74,57 miljoen euro neer. Met de overname komt de controle over het bedrijf opnieuw in Belgische handen.

6 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Dit zijn inderdaad geen lopende zaken. Misschien vliegende zaken? Binnen een paar jaren gaan we weten welke prachtdeal dit was... Eentje à la Sabena?
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Fokker verkocht vorig jaar 43,57% van Sabca aan de Fransen. De verkoopprijs was 7,5miljoen €. of 7,17€ per aandeel. Vandaag verkopen de Fransen Sabca voor 75miljoen €. of voor 32,08€ per aandeel ! De staat koopt een bedrijf waar de Nederlanders en de Fransen dringend vanaf wilden, en dit in lopende zaken met een gat in de begroting van meer dan 12miljard euro. Wie wordt hier beter van?
  • etienne vijverman

    4 jaar geleden
    hopelijk komen ze er sterker uit
  • dominique castelein

    4 jaar geleden
    kan een overheid in lopende zaken een bedrijf over nemen,of wil men de ps plezieren om opnieuw staatsbedrijven te maken,ongezien,ongehoord
  • Marc Van Dyck

    4 jaar geleden
    Met een miljardenschuld, met een miljarden begrotingstekort hebben ze blijkbaar toch nog geld genoeg om mee in het rond te strooien. De belastingsbetaler zal wel in zijn geldbeugel tasten !