© Photo News

Bekende Britse acteur wordt politiek activist

Michael Sheen (47) is van plan om zijn acteercarrière gedeeltelijk stil te leggen om zich te engageren in de strijd tegen rechtse populisme. Dat heeft de acteur zelf gezegd tijdens een interview met The Times om zijn nieuwste film te promoten.

VVA

De Britse acteur Michael Sheen wil zijn acteercarrière gedeeltelijk stopzetten. Dat kwam aan het licht tijdens een recent interview met The Times naar aanleiding van de promotie van zijn nieuwste film, Passengers. Hij zou immers tijd willen vrijmaken om als politiek activist de strijd aan te gaan tegen rechts populisme.

Hoewel de acteur al meer dan veertien jaar in Los Angeles woont, was hij diep geshockt toen bleek dat zijn thuisstad Port Talbot grotendeels voor de Brexit stemde. Hij was in eerste instantie 'verdrietig en gefrustreerd', emoties die hen er nu toe zetten om de spreekwoordelijke wapens op te nemen. "Eens ik die beslissing neem, neem ik hem volledig. Dit is groots. Het zal een grote verandering betekenen voor de manier waarop mensen tegen me aan kijken", zie Michael Sheen nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer