Olifanten in Botswana.
Volledig scherm
Olifanten in Botswana. © BELGAIMAGE

Botswana veilt 'pakketten' voor jacht op olifanten

In Botswana worden voor het eerst sinds de afschaffing van het jachtverbod op olifanten zeven 'jachtpakketten' geveild. Kopers krijgen een vergunning om tien olifanten dood te schieten in "een gecontroleerd jachtgebied". 

8 reacties

  • ingrid mertens

    4 jaar geleden
    Wie ook zulke prachtige dieren kan vermoorden is zwaar ziek en moet dringend in psychiatrische behandeling gaan!! Mensdom/ Dierenrijk!
  • Sophia Henstra

    4 jaar geleden
    ‍♀️ Deze olifanten onthouden nog beter dan mensen, hebben gevoel en verstand. Prachtige mooie beesten die recht hebben op een vrij leven.
  • Ives Ameel

    4 jaar geleden
    Schandalig gewoon schandalig tegen zoiets moet opgetreden worden een olifant is een intelligent wezen en heeft bestaan recht, dat die gekken ginder weer poen ruiken niet die dieren zijn schuldig maar de mens die heel de planeet om zeep helpt. Misschien een pakket verkopen zodat de jagers op zichzelf kunnen jagen zou mooi staan zo een kop van een afgeknalde jager opgehangen aan de schouw.
  • Ronald De Smet

    4 jaar geleden
    @marc Linden. Botswana heeft geen behoefte aan buitenlandse hulp, is volledig autonoom en zeer goed gestructureerd. Dit land heeft zijn authenticiteit behouden terwijl het ondertussen toch met zijn tijd is geevolueerd naar Westerse normen. De problemen die zij hebben met de overbevolking van olifanten wordt veroorzaakt door gebuur Zimbabwe, vanwaar ze wegvluchten. Er is geen ander land op het Afrikaans continent waar zoveel voor het wildlife wordt gedaan.
  • wim CLAES

    4 jaar geleden
    ge kunt die ok kopen en laten leven, ze moeten niet doodgeschoten worden. als ge alleen van de natuur kunt genieten als er doden vallen is het natuurlijk het moment om toe te slaan! maar dan kan je best eens nadenken of je goed bezig bent en wat voor mens je bent.