De "voltallige" Europese Commissie steunt de ambitie van jonge mensen om de strijd met klimaatverandering aan te gaan. Dat onderstreept de woordvoerder van voorzitter Ursula von der Leyen vandaag, nadat vicevoorzitter Josep Borrell luidop twijfelde aan het engagement van de klimaatbetogers.
Volledig scherm
De "voltallige" Europese Commissie steunt de ambitie van jonge mensen om de strijd met klimaatverandering aan te gaan. Dat onderstreept de woordvoerder van voorzitter Ursula von der Leyen vandaag, nadat vicevoorzitter Josep Borrell luidop twijfelde aan het engagement van de klimaatbetogers. © AP, AFP

Europees vicevoorzitter spreekt over 'Greta syndroom': “Leuk zo protesteren tegen klimaatverandering. Zolang niemand je vraagt ervoor te betalen”

De "voltallige" Europese Commissie steunt de ambitie van jonge mensen om de strijd met klimaatverandering aan te gaan. Dat heeft de woordvoerder van voorzitter Ursula von der Leyen vandaag onderstreept nadat één van de vicevoorzitters van de Commissie deze week luidop twijfelde aan het engagement van de klimaatbetogers. 

59 reacties

  • Willy Masson

    4 jaar geleden
    Inderdaad Jef Pauwels voor groen gebakken wind en lucht.
  • philippe claes

    4 jaar geleden
    die man heeft gelijk !
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    De groene revolutie zal ons op termijn niets kosten maar opbrengen. Wist je dat we dagelijks 1 miljard euro betalen aan de schurkenstraten voor onze energievoorziening? Deviezen die we kunnen gebruiken voor iets anders. Je moet het willen zien natuurlijk.
  • Peter Lejon

    4 jaar geleden
    Eindelijk durft er eens een politicus in het openbaar de waarheid te zeggen. Die man heeft honderd procent gelijk. Spijbelen en eens een dagje naar Brussel gaan betogen is allemaal leuk. Maar tienduizenden euro’s meer betalen voor een huis of bijna de dubbele prijs voor een elektrische auto ipv een benzine en de lol is er snel af.
  • Jan De Korte

    4 jaar geleden
    hij heeft gelijk. en de commissie direct zich distancieren gewoon uit eigenbelang