Coronavirus: Techgiganten haken af voor Mobile World Congress in Barcelona

Het coronavirus begint nu ook gevolgen te hebben voor de Europese economie. Na het Zuid-Koreaanse LG Electronics, heeft ook het Zweedse Ericsson aangekondigd de volgende editie van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona over te slaan.

Het MWC is ‘s werelds grootste beurs voor de mobiele industrie. Op het congres komen de toplui van mobiele operatoren, verkopers en contentproducenten bijeen. De stad Barcelona ziet dankzij het evenement jaarlijks 450 miljoen euro aan inkomsten binnenstromen. Elk jaar opnieuw komen naast 2.300 bedrijven ook ruim 100.000 mensen op het evenement af.

Maar zowel Ericsson als LG Electronics haken af voor de volgende editie die van 24 tot 27 februari staat geprogrammeerd. Beide bedrijven vinden dat de veiligheid van de werknemers en de bezoekers niet kan worden gegarandeerd, nu het coronavirus zich steeds verder blijft uitbreiden. Ericsson zegt in dat verband dat het gewoon de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO volgt.

Zowel Ericsson als LG Electronics zijn grote spelers in de telecomsector. Op hun stands ontvangen ze dagelijks duizenden mensen. Beide bedrijven geven toe dat de kans op besmetting gelimiteerd is, maar willen toch geen risico’s lopen.

Meer