Uitbater nachtwinkel kan gewapende overvaller overmeesteren

De Grote Markt in Diest. © ggm

In Diest is afgelopen nacht een gewapende overval gepleegd op een nachtwinkel op de Grote Markt. De uitbater en een vriend konden de overvaller overmeesteren. De verdachte werd vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdagnamiddag.

De overval vond rond 1.50 uur plaats, toen een gemaskerde en gewapende man de nachtwinkel op de Grote Markt binnenstapte en meteen geld eiste. Hij gedroeg zich agressief en bedreigde de uitbater met zijn pistool. Een vriend van de uitbater kwam op het tumult af en de overvaller begon zich steeds agressiever te gedragen omdat de uitbater en zijn vriend de kassa niet openden.

Toen een klant nietsvermoedend de winkel binnenkwam, greep de verdachte hem vast en duwde zijn pistool in zijn zij. De klant kon echter ontkomen doordat de uitbater de overvaller vroeg om het geld zelf achter de toonbank te komen halen. De uitbater en zijn vriend konden de overvaller uiteindelijk na een schermutseling overmeesteren en verwittigden de politie, die de man kwam inrekenen.

De verdachte, een 22-jarige uit Halen, had ook twee gebruikershoeveelheden drugs op zak. Het parket liet hem vrijdag voorleiden bij de onderzoeksrechter en die liet hem na verhoor vrij onder strikte voorwaarden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen