Direct naar artikelinhoud
Entertainment

Vic Swerts en Frank Donck kopen kwart van aandelen Studio 100

studio 100Beeld studio100

Vic Swerts (Soudal) en 3d investors worden nieuwe aandeelhouders van entertainmentreus Studio 100. Dat maakte het bedrijf zopas bekend in een persbericht.

De bestaande aandeelhouders van Studio 100 - Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity -  verkopen 25 procent van hun aandelen. Vic Swerts krijgt 17 procent van de aandelen in handen, 3d investors heeft er dan 8 procent.

De huidige aandeelhouders waren al een poosje op zoek naar een nieuwe investeerder om de groeiplannen van het bedrijf mogelijk te maken.  “Beiden zijn solide partners die resoluut kiezen voor een langetermijninvestering en sterk partnership”, klinkt het bij Studio 100. “Hun visie van groei en innovatie sluit perfect aan bij onze toekomstplannen.”

“Met deze investering tonen we opnieuw ons vertrouwen in ambitieus Vlaams ondernemerschap”, zegt Swerts. “Onze knowhow heeft duidelijk heel wat potentieel op Europese markten en ver daarbuiten. Er is bovendien heel wat meer buitenland dan binnenland!”

Sterke reputatie

Frank Donck, managing director bij 3d investors, voegt toe: “Studio 100 is uitgegroeid tot een unieke onderneming met een sterke reputatie door zichzelf voortdurend heruit te vinden en over de grenzen heen te kijken. Als lange termijn investeerders geloven we bovendien heel sterk in partnerships gebaseerd op ondernemerschap en gezond verstand. We zijn dan ook bijzonder enthousiast samen met de familie Swerts tot het kapitaal van Studio 100 te kunnen toetreden.”