Verdachte brief gericht aan Bart De Wever bevatte bloem

Bij de woning van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) is vrijdagavond een brief met een verdacht poeder aangetroffen. De civiele bescherming kwam ter plaatse en analyseerde de inhoud. De envelop bleek gevuld te zijn met bloem.

jtp

“Iets na 19 uur kregen we de melding dat de verdachte brief werd aangetroffen in de brievenbus aan de Herentalsebaan in Deurne”, legt Sven Lommaert van de Antwerpse politie uit. De Wever zelf zou niet thuis geweest zijn op het moment van de vondst.

“De standaardprocedures werden opgestart, wat betekent dat de civiele bescherming ter plaatse gevraagd werd om de brief op te halen en te onderzoeken”, aldus Lommaert. Al snel bleek dat de inhoud van de brief ongevaarlijk was. “Uit analyse bleek dat het om bloem ging”, klinkt het zaterdagochtend.

In 2012 trof De Wever nog een afgehakte varkenskop aan op de oprit van zijn woning. In 2017 gooide een onbekende een bijl door een raam en datzelfde jaar kreeg De Wever ook een omslag met een onbekend poeder toegestuurd. Toen wees het onderzoek uit dat het goedje ongevaarlijk was. En eind vorig jaar was er ook een schietpartij tegenover de woning, gelinkt aan het drugsmilieu.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER