camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Vic Swerts  

Ondernemer Vic Swerts koopt zich in bij Studio 100

Van een gelukkige verjaardag gesproken: topondernemer Vic Swerts werd vrijdag 80 jaar en kocht zich voor 17 procent in bij Studio 100. Swerts houdt zo onder anderen Marc Coucke en investeringsmaatschappij GIMV af. Ook zij toonden interesse in ‘het Vlaamse Disney’. Opvallend: zijn werknemers bij Soudal hadden die ochtend nog een speciale ‘Soudalrock’ voor hem gezongen, op de tonen van het Samsonnummer.

Gisterochtend werd Vic Swerts op z’n bedrijf verrast door de werknemers. Ze hadden voor zijn 80ste verjaardag een nummertje geschreven. “Toch blijft Soudal een mirakel. Vic, je hebt dat goed gedaan. Niets is voor u ’n obstakel. Blijf nog lang zo verder gaan. Loop nog even rond. Straks komt de Samsonhond. De Studio 100-deal is bijna rond.”

Profetische woorden, want rond 19 uur kwam het verlossende nieuws: Vic Swerts en 3d investors stappen in het kapitaal van Studio 100. De drie bestaande aandeelhouders van Studio 100 – Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity - verkopen 25 procent van de aandelen. Swerts en 3d investors kopen respectievelijk 17 en 8 procent van het bedrijf achter onder meer Samson & Gert, K3 en Maya de Bij. Bedoeling is om met het extra kapitaal het bedrijf voort uit te bouwen. Hoeveel de nieuwe aandeelhouders betalen voor het belang is niet bekend. (jdg)