© BELGA

Wangedrag Kortrijkse fans in halve finale tegen Antwerp krijgt mogelijk nog staartje

De fans van Kortrijk maakten het te bont in het laatste halfuur van de halve finale in de beker, onder meer met een bierdouche voor Wesley Hoedt. De Pro League heeft al laten dat er een onderzoek gestart is.

wic, dvd

Opgestoken middenvingers, scheldwoorden en bekertjes die in zijn richting gegooid werden. Hele en halve pinten in zijn nek. Toen Antwerpverdediger Wesley Hoedt geblesseerd het veld moest verlaten, gooiden de fans van Kortrijk alle fatsoen overboord. Helemaal op het einde vond een misnoegde supporter er niet beter op dan wat er overbleef van zijn pint recht in het ­gezicht van de Nederlander te werpen.

“Heel onrespectvol”, klonk het nadien bij Hoedt. “Ik heb die mensen niks misdaan, behalve een wedstrijd daar gespeeld en met m’n team de overwinning daar weggehaald. Dit hoort niet thuis in een voetbalstadion.”

Maar daar bleef het niet bij. Na de wedstrijd moest de politie aan Antwerpspelers Sander Coopman, Amara Baby en Jens Teunckens vragen in de spelerstunnel te wachten tot de kust veilig is, om geen nieuwe confrontatie met de fans te moeten doorstaan.

Taakstraf

Het is lang niet de eerste keer dat Kortrijk op deze manier in opspraak komt. Van apengebaren en -geluiden tot het bekogelen van scheidsrechters met bekertjes.

De club probeert ook wel in te grijpen. Een supporter die zich schuldig had gemaakt aan racisme, moest eerst dertig uur taakstraf in een asielcentrum voldoen voor hij weer welkom was. Alleen: het volstaat blijkbaar niet. Volgens de club gaat het om enkelingen, maar als dat al klopt, dan zijn het toch enkelingen die er telkens weer staan. Het gevoel groeit dat ze in Kortrijk gegijzeld worden door de eigen fans .

Bij Kortrijk willen ze eerst en vooral het verslag van de veiligheidsverantwoordelijke afwachten vooraleer ze reageren. De Pro League laat weten dat er een match delegate aanwezig was in Kortrijk, en die zijn rapport zal overmaken aan het bondsparket. Kortrijk kan dus nog een sanctie krijgen voor het wangedrag van zijn fans.