De stad Lier sluit de vesten en het stadspark af met signalisatie. "Vermijd plaatsen met veel bomen", klinkt het in een waarschuwing aan de inwoners.
Volledig scherm
De stad Lier sluit de vesten en het stadspark af met signalisatie. "Vermijd plaatsen met veel bomen", klinkt het in een waarschuwing aan de inwoners. © Stad Lier

Vlaanderen zet zich schrap voor storm: check hier de maatregelen in jouw buurt

BinnenlandDe storm ‘Ciara’ nadert ons land. Vanaf zondagochtend neemt de wind toe, in de namiddag en ’s avonds verwacht het KMI rukwinden tot 120 km/u, of lokaal zelfs nog meer. Het KMI waarschuwde eerst nog met code geel, maar heeft dat opgetrokken naar ‘code oranje’. “Ga in geen geval wandelen. Het is te risicovol”, waarschuwt Dirk De fauw (CD&V), burgemeester van Brugge. Heel wat hulpdiensten, steden en gemeenten nemen maatregelen. Een overzicht.

15 reacties

  • MYRTHE PASS

    4 jaar geleden
    En er zullen altijd waaghalzen zijn die het verbod straal negeren. Het was heel merkwaardig hoe gisteren op het VTM-nieuws twee bejaarde dames het slot van het nadarhek op de pier in Oostende openden, terwijl er een groot stopbord op het hek hing.
  • karel vermeiren

    4 jaar geleden
    Zolang ze geen schade hebben...lachten er vele, Maar zodra er schade is, piepen die kuikens wel anders, Dus beter voorkomen dan genezen vind ik. En u voorzorg nemen terwijl je nog kan.
  • Vera Clinckers

    4 jaar geleden
    Raymond van der Craen, heb jij ooit al gevlogen? Dan weet u toch verdomd goed dat dit het eerste is dat plat ligt zeker????
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Christophe Baele, ze overdrijven wel. Ben al wat ouder en vroeger was dit in de eerste 2 maanden vrij normaal. Kheb ze wel geweten dat er 2 in 10 dagen passeerden, met de genoemde snelheden. Door de veranderingen, zijn ze een tijd vrij licht geweest en veel veranderd qua weer in ons deel. Normaal heb je nu vooral noordwest stormweer, maar deze komt uit de verkeerde kant met een Z-ZW wind, iets dat normaal in de zomer voorvalt. Het grote gevaar is valwind, bij onweer is de kans hierop groter
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    En de vliegtuigen mogen verder ongestoord opstijgen en landen lees ik elders? Geweldig!