Jeugd Krawatencross Lille: wie anders dan Thibau Nys

In Lille werden al de jeugdcategorieën afgewerkt. Bij de juniores triomfeerde wie anders dan wereldkampioen Thibau Nys. Bij de beloften beet wereldkampioen Ryan Kamp in het Kempense zand, Niels Vandeputte triomfeerde.

Guy Van Den Langenbergh

Bij de nieuwelingen gingen de overwinningen naar Ferre Urkens (eerstejaars) en Aaron Dockx (tweedejaars). Maar het was vooral uitkijken naar de juniores waar Thibau Nys voor het eerst zijn regenboogtrui mocht showen. Nys maakte zijn favorietenrol waar. Hij haalde het voor Ward Huybs en Jetze Van Campenhout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij de beloften kon de wereldkampioen zijn trui niet verzilveren. De Nederlander Ryan Kamp geraakte op het podium maar moest twee renners voor zich dulden. Niels Vandeputte schudde in de slotfase zijn Franse ploegmaat Antoine Benoist van zich af en nam zo revanche voor zijn minder geslaagd WK.

Later vandaag komen nog de vrouwen- en mannen-elite aan het werk. De wedstrijd in Lille is de slotmanche van de DVV Trofee veldrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden