"Deze storm heeft een zeer groot windveld, dat in zijn volledige lengte over ons land trekt", zegt weerman David Dehenauw.
Volledig scherm
"Deze storm heeft een zeer groot windveld, dat in zijn volledige lengte over ons land trekt", zegt weerman David Dehenauw. © Jan Van Maele/VTM

Wat maakt net deze storm potentieel zo zwaar en gevaarlijk? Onze weerman legt uit

De waarschuwingen omtrent storm Ciara klinken behoorlijk onheilspellend. Het is nochtans lang niet de eerste storm die over ons land trekt. Wat maakt net deze storm potentieel zo zwaar en gevaarlijk? Onze weerman David Dehenauw legt het uit.

55 reacties

  • bart vansteenkiste

    4 jaar geleden
    een weerman voorspel het weer en zegt plaatselijk kan het in binnen land 130km per uur waaien , hij gaat eens overdrijven zondag nammidag en zelfs s'nachts heeft nog geen 80km peruur gewaaid man , was veel minder dan wat ze hebben voorspeld zo windje kan nog geen pan van uw dak waaien , zo overdrijven man zoek toch een andere job
  • Wim Persyn

    4 jaar geleden
    Beste Freddy, je argument houdt geen steek. Een brandweerman die een brand niet geblust krijgt moet dus ook zijn C4 krijgen? Als weerman had jij je C4 al lang gekregen, terecht en gelukkig maar.
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Theo, het gaat erbij mij niet om of de schade terugbetaald wordt maar de miserie die er dan is en ik kan missen als de kiespijn. Als er een boom op uw huis valt die zeer zware schade teweegbrengt moet men dat dan niet erg vinden omdat het toch allemaal terugbetaald wordt?
  • Johan Vanwaeyenberghe

    4 jaar geleden
    Inderdaad stormschade word vergoed, maar toch heb je steed verlies. Je krijgt niet de nieuwe prijs betaalt maar ouderdom en zo verder... word steeds in mindering gebracht. Heb het al zelf tweemaal meegemaakt door rondvliegend materiaal van de buren.
  • Els Lefebvre

    4 jaar geleden
    Jaja komt 1 keer in de 30j voor en de sinterklaasstorm van een paar jaar geleden ik dacht 5j geleden of zo iets. Toen zeiden ze dit ook