Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Afpersing, ontvoering en moord: Mexicaanse drugskartels storten zich op lucratieve handel in avocado’s

Mexico is wereldwijd een van de belangrijkste spelers in de lucratieve handel in avocado’s. ‘Het groene goud’ is een miljardenindustrie voor het land. Daarvan willen ook de drugskartels een graantje meepikken, met alle gruwelijke gevolgen vandien. Vooral in Uruapan, ook wel de hoofdstad van de groene vrucht genoemd, is de strijd losgebarsten. Handelaars en telers vrezen voor hun leven, zo schrijft ‘De Standaard’ vandaag.

14 reacties

  • Paul Buckens

    4 jaar geleden
    Enkel de corruptie van het staatsapparaat en de politici maakt zoiets mogelijk.
  • Jef Van De Plas

    4 jaar geleden
    @ Lydia Hoogers , wat doe je dan nog wel, want bijna alles wat de mens doet brengt schade toe, ergens.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Lekker,het is al eender van waar ze komen !
  • Mohamed Kabbal

    4 jaar geleden
    @Lydia Hoogers, indien je echt bewust ben met alle gevolgen voor het milieu en de gevaren die het zich meebrengt en de schade dat het door de mens wordt gedaan dan is het best dat ge wel onmiddellijk stopt met het consumeren van alles wat de aarde voort brengt maar dan ook alles: van voedsel tot kledij en drank, genot enz dan ga je leven.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Van het milieu trek ik mij juist niks aan ik leef nu. Met mijn oude rokende diesel moet ik 60 km om rijden omdat ik stad niet in mag ga ik nu naar Brede winkelen. En koop daar dan ook mijn lekkere voor raat Advocados aan. Ik wordt het eigenlijk verplicht !