KV Mechelen blijft puntenloos in 2020 na nederlaag op veld van rode lantaarn

De droom van KV Mechelen op een eerste deelname aan PO1 heeft opnieuw een stevige knauw gekregen. Een zwak acterend Malinwa verloor vanavond met 3-2 van rode lantaarn Cercle Brugge. De ingevallen Van Damme leek KV nog aan een punt te helpen maar Stef Peeters knalde Cercle in de blessuretijd nog naar de overwinning.

Thomas Standaert

Drie goals in de eerste tien minuten. KV Mechelen en Cercle sloegen de studieronde over en vlogen er meteen vol in. De belangen in beide kampen waren dan ook groot. Cercle moest winnen om een waterkans te behouden op het behoud. Malinwa kon door de nederlaag van Zulte Waregem (4-0 op Charleroi) een mooie zaak doen in de strijd om PO1.

Spektakelstart

Toch kwam KV allesbehalve scherp aan de aftrap. De match was amper twee minuten ver toen Swinkels onder een voorzet van Peeters ging. Eppel profiteerde en kopte de thuisploeg naar een droomstart: 1-0. Drie minuten later sloeg Swinkels zowaar opnieuw aan het blunderen. Deze keer was Hotic er als de kippen bij om te profiteren: 2-0. Wouter Vrancken kon zijn ogen nauwelijks geloven langs de zijlijn.

Ondanks die dubbele optater sloegen de bezoekers wel snel terug. In de tiende minuut nam Vanlerberghe een afvallende bal vol op de slof met rechts. De eerste goede baltoets van de wedstrijd van de middenvelder was meteen goed voor de aansluitingstreffer: 2-1. Na die knotsgekke start ging het tempo geleidelijk aan naar beneden. De Mechelaars - met Hairemans als vervanger voor de geblesseerde Engvall en met Van Damme aanvankelijk nog op de bank - bleven wel de mindere van een supergemotiveerd Cercle en ontsnapten halfweg de eerste helft aan een derde tegentreffer. Na een knappe aanval zweefde Castro een schot van Hogas uit de hoek. Even voordien had De Camargo wel een penalty kunnen krijgen na een stevige duw van Chatziisaias in de zestien. Vijf minuten voor rust kopte diezelfde De Camargo een goede voorzet van Corryn in het zijnet. Vlak daarna miste Peeters een uitgelezen kans om zijn ploeg met 3-1 de rust in te sturen. De Limburger mikte een vrije schietkans millimeters naast.

Enter Van Damme

Voor de tweede helft zag Vrancken zich genoodzaakt om Joachim Van Damme - terug fit na een ribblessure - toch in de strijd te gooien. De ongelukkige Swinkels bleef in de kleedkamer, Vanlerberghe nam zijn plaats in achterin. De start van het tweede bedrijf bracht veel minder spektakel dan die van het eerste. Met Van Damme in de ploeg kreeg KV meer greep op de match maar aanvallend bleef het allemaal veel te slordig om de meest gepasseerde verdediging van de competitie in de problemen te brengen.

In de laatste tien minuten lukte het KV dan toch om Cercle onder druk te zetten. Hairemans vond de vrijstaande De Camargo op rechts en zijn lage voorzet werd kurkdroog binnen getrapt door Van Damme. De terugkeer van de middenvelder is trouwens van korte duur. Met een vijfde gele kaart staat hij dinsdag alweer geschorst aan de kant tegen Charleroi.

Peeters velt verdict

Net toen KV voorzichtig op zoek ging naar de winst sloeg Stef Peeters genadeloos toe aan de overkant. De middenvelder maakte zijn misser van in de eerste helft goed door de bal in de eerste minuut van de blessuretijd staalhard voorbij Castro in de winkelhaak te poeieren. KV blijft zo puntenloos in 2020. Cercle Brugge kruipt door deze broodnodige overwinning tot op zes punten van Waasland-Beveren.