Syrische rebellen vallen evacuatiebussen aan en steken ze in brand

Syrische rebellen hebben bussen onderweg naar sjiitische dorpjes in de provincie Idlib aangevallen en in brand gestoken. Deze dienden om zieken, kinderen en ouderen te evacueren, dat meldt de BBC.

adm

Het konvooi van lege bussen was op weg van Foah naar Kefraya toen het onder vuur werd genomen door rebellen.

Het regeringsleger eiste van de rebellen dat burgers, uit de voornamelijk sjiitische, plattelandsdorpjes, het oorlogsgeweld veilig moeten kunnen ontvluchten. Ze stelden dit als voorwaarde voor de evacuatie van Aleppo verder kan gaan.

Door het uitvallen van deze bussen zijn duizenden burgers gestrand in de vrieskou zonder enig proviand of aangepaste kledij.

Ondanks het aanhoudende geweld vrijdag zouden naar verluidt toch enkele bussen burgers hebben kunnen evacueren. Deze vervoerden zowel burgers uit Aleppo als de sjiitische dorpjes.

Vandaag had evacuatie verder moeten gaan maar nu meldt het Syrische Observatorium voor de mensenrechten dat de rebellengroep Jabhat Fatah al-Sham, sommige bussen van en naar beide regio’s de weg versperde.

Syrische staatsmedia melden nu dat “gewapende terroristen” vijf bussen aangevallen hebben, deze in brand hebben gestoken en ze vernield hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER