Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wannes Nimmegeers

Elke week verdwijnen twee bakkers

Op 10 jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers in ons land met 14,5 procent gedaald. In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen minder dan in 2009. Dit zijn bijna twee bakkers per week die verdwijnen, aldus het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van de cijfers van statistiekbureau Statbel.

64 reacties

  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Als je enigszins de tijd hebt : zelfbakken . Leuk , en lekker en een pakgoedkoper. Geeft enorm voldoening als je een versgebakken brood uit de oven haalt en die geur in huis is fantastisch.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Broodverbeteraar is een term die een beetje van alles dekt behalve de basisgrondstoffen voor een brood. Vaak is dat om het brood meer water te laten vast houden. Daarom kan je er zoveel van eten. De smaak kunstmatig te verbeteren. Soms om botersmaak kunstmatig te simuleren. De baktijd te verkorten. Brood langer te kunnen bewaren. Sommige zijn ook van dierlijke oorsprong zonder vermelding waardoor vegetariërs eigenlijk de warme bakker moeten mijden.
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    Ik heb een veel betere oplossing ! Zelf je brood bakken!enecht respect voor de metier van de echte bakker.in de supermarkten is er superveel brol en dan mag een brood van de bakker meer dan het dubbele kosten.ik geloof dat artisanaal wel terug zijn succes begint te kennen.zeer veel mensen worden die industriële bocht beu.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Vele bakkers maken hun brood niet meer zelf. Daar is niet genoeg aan te verdiend. Ze maken hun patisserie nog zelf en verkopen die dan aan woekerprijzen. Ik koop soms éclairs in de Delhaize of de Carrefour. Volgens mij zijn die even goed als die van de bakker, ze kosten wel merkelijk minder.
  • an van den put

    4 jaar geleden
    ik eet geen brood meer,het brood van nu is da brood van vroeger niemeer,ik weet nie wa er allemaal in zit.en de meeste bakkers laten hun brood enz in het fabriek maken.sinds ik ziek ben geworden eet ik geen bewerkt voedsel meer,zo weet ik wat ik eet,ik eet ook enkel producten van de omstreken,en dan nog is het opletten wat je koopt.zoals echte roomboter,wa blijkbaar nie altijd echte roomboter is.tis nie simpel om echt zuivere producten te vinden.mensen worden bedrogen met wat ze kopen en eten.