REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Trump wil meer geld voor Defensie en minder voor armen”

Meer geld voor defensie, behoud van belastingverlagingen en minder geld voor sociale programma's en hulp aan andere landen. Dat zijn volgens ingewijden enkele hoofdpunten uit de begroting die de Amerikaanse president Donald Trump maandag officieel presenteert.

61 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    luc baken, Trump zei aan het begin van zijn presidentschap dat hij de volledige staatsschuld van 19.000 miljard dollar in acht jaar tijd helemaal zou wegwerken, maar het tegenovergestelde gebeurt. De teller stond begin 2019 op 22.000 miljard dollar en dat enorme bedrag loopt ondanks betere economische tijden nog altijd op. Zit liegen zit er bij links goed ingebakken? Dan is Trump volgens u extreem links.
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    De vergelijking tussen NVA en Trump gaat zeker op. Het zijn beiden realisten en het linkse kamp spuwt beiden uit omdat ze niet meegaan in het verhaal van iedereen rijk, hetgeen niet kan. Ik gun ook iedereen een inkomen en een pensioen van 1500 euro maar ik wil eerst weten waar het geld van moet komen. Geld afnemen van de rijken zoals links wilt gaat niet want dan verhuizen ze en de werkmens zit al op het bot. Gezien Trump de beste president is ooit, is NVA...
  • Michael Aerts

    4 jaar geleden
    Hij neemt het af van de armen om het vervolgens aan defensie te geven om het daarna van defensie af te nemen om het aan zijn ijzeren gordijn te besteden. Voor de mensen die graag googelen, tip neem wel de officiële cijfers niet die van Trump.
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    Eer geld voor wapens, minder voor de US armen? Ik hoop dat hij weer liegt.
  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Investeren in defensie is altijd een prioriteit, zeker in het geval van de VS (want de helft van de wereld wil hen kapot). Al de rest is irrelevant als je aangevallen wordt, maar daar denkt men in goede tijden liever niet aan. Alsook mensen, economische groei is een must want het tegenovergesteld is recessie.