Legerbarakken van de Belgische militairen in Gao, Mali
Volledig scherm
Legerbarakken van de Belgische militairen in Gao, Mali © BELGA

149 Belgische militairen bezorgd over blootstelling aan giftige dampen

Zo'n 149 Belgische militairen hebben zich geregistreerd via een meldpunt omdat ze denken ziek te zijn of zich zorgen maken over de giftige rook uit burnpits. Dat zijn grote afvalverbrandingskuilen in de openlucht, die werden gegraven tijdens missies in Afghanistan en Mali. Dat schrijft De Morgen vandaag. Het meldpunt werd negen maanden geleden opgericht.

3 reacties

  • Patrick K

    4 jaar geleden
    Dan loop ik ook gevaar, want mijn buurman stookt alles in zijn kachels op, zaterdag nog, het was precies een verbrandingsoven i.p.v. een kachel. Kan hier geen enkel raam openzette en mijn tong zwelt, wanneer gaan ze dat verbieden?
  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Trek het u niet aan bij BW-Antwerpen hebben wij allemaal na een interventie bij de Protex onze gele voeten moeten laten inspecteren in het Stuivenberg en kregen we allemaal een bidon mee naar huis waar we een ganse week onze urine moesten in opsparen, resultaat was dat er niks aan de hand was zeiden ze, maar onze leren laarzen moesten wel grondig gespoeld worden en de papieren van het onderzoek hebben we nooit mogen inzien.
  • Jos Dupont

    4 jaar geleden
    Maar pas op wij mogen onze auto niet gebruiken wegens milieu vervuilend !!